Estalvi i Eficiència Energètica
 
Com comentem en l’apartat de Transició Energètica, el consum desmesurat d’energia d’origen fòssil ha crescut exponencialment des de l’inici de la revolució industrial. Des de l’
Associació SEBA pensem (i no som els únics) que és el principal repte col·lectiu al que ens enfrontarem, globalment, en els pròxims anys. Causant de l’esgotament dels recursos naturals, del canvi de les dinàmiques climatològiques i de l’augment de la temperatura mitjana global; dinàmiques que haurem d’abordar entre tots i totes i des de tots els angles.

Es pot creure (en el que des de l’Associació pensem que és un error) que canviant el mètode de generació d’energia ho tenim tot fet. La producció elèctrica o tèrmica mitjançant l’energia solar és un pas important per fer el trànsit energètic tant necessari, però abans em de canviar el nostre model de consum.

Prendre consciència de quina quantitat d’energia consumim i com ho fem és el primer pas per poder disminuir aquesta demanda a la vegada que som conscients de l’impacte ambiental i econòmic de totes les activitats que duem a terme durant el dia. Aquesta presa de consciència ens ha de portar a fer canvis en el nostre consum i en les mesures que apliquem al nostre entorn per fer més petit i més eficient el nostre consum energètic diari.

T'oferim dos mètodes per tal de prendre consciència per tald e reudir consums energètics en pro d'un canvi de consciència col·lectiva i millora de les condicions climàtiques. Un guiatge mitjançant un Estudi Energètic o materials divulgatius per tal que apliquis a casa o a loficina: 


Estudis Energètics:
  
 
Materials divulgatius:
   
Recursos estalvi energia IDAE   Guia energètica domèstica IDAE   Fitxes estalvi energètic comerç Barcelona + Sostenible
         
   
Entrevista  a La casa que Ahorra   Guia Rehabilita’m   Guies Estalvi i Eficiència Energètica SEBA