FV Aïllada

L'Associació SEBA nasqué de la necessitat d'un petit grup de pioners per electrificar zones rurals aïllades de la xarxa elèctrica. Avui no és l'activitat principal degut a l'auge de l'autoconsum, però continuem donant serveis energètics a zones aïllades del nostre territori.

S'utilitza per subministrar energia elèctrica als emplaçaments que es troben en zones allunyades de les xarxes de distribució. Requreixen de bateries per acumular l’energia necessària per a les hores sense sol -ja sigui per la nit o per dies ennuvolats-. La tecnologia fotovoltaica pot ser complementada amb aerogeneradors o turbines hidràuliques allà on sigui possible, i en primeres residències o negocis és recomanable complementar-la amb un petit generador de gasolina per assegurar el servei en períodes llargs sense sol o dies de màxima demanda elèctrica.Elements que conformen uns instal·lació FV autònoma:

Plaques fotovoltaiques: monocristal·lines, policristal·lines, amorfes
Estructura de suport: sobre terrat, sobre teulada inclinada, inclinades, coplanars
Regulador de càrrega del camp Fotovoltaic: mppt, pwm
Bateries: plom-àcid, AGM, liti, ferro-níquel
Inversor-carregador: monofàsic, trifàsic, híbrid, senzill
Equip de control
Gestió remota: LAN, GPRS


 

L'Associació SEBA se n'orgulleix de totes i cadascuna d'aquelles instal·lacions de captació solar fotovoltaica ja que permet gaudir d'electricitat elèctrica a aquelles masies, refugis o pobles sencers. Aquests últims mitjançant microxarxes. N'ha promogut, instal·lat i en manté sobretot a Catalunya, però també a Les Balears i l'Aragó; dos dels altres territoris on està més arrelada. També en va promooure una a Andalusia.

Aquí una petita mostra de les intal·lacions més significatives:


Microxarxes:


Aldea de Caneto (Huesca)

Aldea de Artosilla (Huesca)

Aldea de Ascaso (Huesca)

 

 

  


Refugis de Muntanya:


Refugi d'Amitges (Pallars Sobirà)Serveis i Entitats:

El Serradell (La Garrotxa)