2009 – 2012, Equador.
Enfortiment de l’estructura de gestió del servei elèctric i implementació de noves activitats productives a la Ye del 5è Pis i replicació del projecte pilot en una nova comunitat de San Lorenzo, Esmeraldas i Equador.

Dut a terme un cop acabada la Fase II del projecte i amb la col·laboració de la Federación Ecuatoriana de Tecnología Apropiada (FEDETA) i amb el suport de 402.000 € de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Solidària.

Els objectius assolits d’aquest projecte van ser: primer l’electrificació d’una comunitat a la província d’Esmeraldas mitjançant una microxarxa de generació solar híbrida; després la millora del model de gestió i incentivació de les activitats productives de la comunitat, on es va desenvolupar projectes anteriors (veure:
2005 – 2006, Equador.  Fase I: Creació de microxarxes de generació solar híbrida; Fase II: electrificació solar i gestió sostenible de l’aigua.) de la Y del 5º Piso. Gràcies al projecte desenvolupat, de fa més de dos anys compta amb un servei elèctric de qualitat les 24 hores de dia, cosa que millora significativament el benestar dels veïns i veïnes de la zona.Torna a l'apartat Cooperació Internacional