2005, Cisjordània.
Projecte Azahar: Infraestructures bàsiques sostenibles i foment de la capacitat productiva a través de la realització d’un projecte pilot d’electrifiació amb microxarxes solars híbrides a  la comunitat d’Atouf, Palestina.

En col·laboració amb ERC (Energy Research Centre), de la Universitat Nacional de Najah, Palestina, anem a electrificar el llunyà poble d’Atouf, situat a l’oest del riu Jordà. El projecte es preveu d’una durada d’un any i mig. Aquest projecte està finançat per l’AECI (Agencia Española de Cooperación Internacional).

Atouf és una petita població de 200 habitants repartits en 25 cases. Els seus habitants es dediquen a l’agricultura i a la cria d’uns pocs caps de bestiar; els seus ingressos no excedeixen els 1000 € anuals. L’aigua potable l’extreuen dels pous que tenen al mateix poble. Actualment utilitzen làmpades de querosè i gas per a la il·luminació, però la majoria de cases ja disposen d’escalfadors solars als sostres.

Amb les instal·lacions previstes es podran cobrir les necessitats energètiques bàsiques com ho poden ser la il·luminació, televisor o frigorífic.
La zona disposa d’una bona radiació solar mitjana, però de poc vent, per la qual cosa s’ha optat per fer una petita Central Elèctrica amb plaques fotovoltaiques recolzada per n generador diesel.

La instal·lació es completarà amb una xarxa de distribució per fer arribar l’electricitat a tots els domicilis, a l’escola i l’hospital.Torna a l'apartat Cooperació Internacional