Projecte Endolla’t a l’Estalvi i l’Eficiència Energètica
 
2017 – E4: Endolla’t a l’Estalvi i l’Eficiència Energètica: participació en la redacció conjunta de la guia Rehabilita’m; fes-me eficient i saludable.

L’Associació SEBA forma part del grup E4: Endolla’t a l’estalvi i l’Eficiència Energètica, que dins dels projectes dins del Compromís de Barcelona pel Clima, ha elaborat una guia que estableix els estàndards de confort i defineix els criteris per fomentar estratègies d’estalvi i eficiència energètica.

Amb motiu de la COP21, l’Ajuntament de Barcelona va proposar fer explícit el compromís de la ciutat en la lluita contra el canvi climàtic de la mà de la ciutadania. Amb aquesta finalitat, es va plantejar treballar amb els membre de Barcelona+ Sostenible (del que l’Associació SEBA n’és membre) en un procés per elaborar un missatge local que va ser portat a París i que alhora actua com a full de ruta per a Barcelona a curt termini.

Com a punt de partida es prenia com a referència el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, que inclou objectius i línies d’acció relatius a l’energia i al canvi climàtic. També es cal reafirmar els compromisos municipals adquirits com el Pacte d’Alcaldes i Alcaldes per l’Adaptació i fer un pas més: definir col·lectivament les prioritats i el full de ruta per tirar endavant la contribució de la xarxa Barcelona + Sostenible a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Paral·lelament es van definir equips de projecte, que estan orientats a l’acció i s’encarreguen d’una iniciativa concreta: desenvolupar un total de nou projectes vinculats al Compromís de Barcelona pel Clima. Un d’aquests projectes és el del Grup E4.

Podeu veure i descarregar la guia de forma completament gratuïta en el següent enllaç:
https://ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol/sites/default/files/rehabilitam_fes_me_eficient_saludable.pdf


Torna a Transició Energètica