SEBA

L'associació

L’Associació SEBA (Serveis Energètics Bàsics Autònoms) som una associació sense ànim de lucre experta i dedicada al disseny, instal·lació, manteniment i gestió d’instal·lacions fotovoltaiques i d’altres sistemes d’energies renovables. Des de l’any 1989 treballem acompanyant a nous usuaris i comunitats en la seva sobirania energètica.

SEBA va fundar-se fa més de 30 anys per a donar resposta a la necessitat d’assessorar i formar als usuaris dels primers programes d’electrificació rural amb energia solar fotovoltaica autònoma.

En els darrers anys ens hem especialitzat en l’assessorament, divulgació, formació i capacitació de l’estalvi i eficiència energètica. Tot, orientat a promoure una nova cultura energètica, basada en la sostenibilitat, la reducció de la demanda, l’eficiència energètica i les energies renovables.

Alhora, gràcies a la nostra experiència i consolidació, durant anys hem treballat en projectes d’intercooperació i cooperació internacional en l’àmbit del desenvolupament social, ecològic i econòmic.

La nostra activitat s’emmarca en l’Economia Social i Solidària. Així, treballem i cooperem amb altres entitats i formem part de Batec, el pol cooperatiu per la Transició Energètica, del qual en som fundadors. També participem en plataformes i xarxes com ho són la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES), la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE) i Barcelona + Sostenible, entre d’altres.

Per què SEBA?

 • El nostre servei d’assessorament energètic ofereix informació personalitzada sobre les tecnologies renovables més adequades, les diferents modalitats d’instal·lació fotovoltaica, eficiència d’equips i optimització d’ús.
 • Realitzem auditories energètiques a habitatges, comerços i equipaments per tal d’orientar als usuaris i fem recomanacions de mesures sobre com estalviar i reduir la demanda energètica.
 • Ens ocupem de legalitzacions, bonificacions, subvencions i altres tràmits relacionats amb la incorporació d’equips i instal·lacions d’energies renovables.
 • Oferim diferents serveis de manteniment en funció de les vostres necessitats: servei elèctric (manteniment complert), preventiu, neteja de plaques.
 • Promovem l’apoderament a partir de capacitació i formació.
 • Més enllà dels nostres serveis, promovem un canvi de model energètic just, sostenible i democràtic.
 • Som una associació sense ànim de lucre, ens devem als nostres socis i a la transició energètica!

Benvinguts i benvingudes a SEBA

Missió i visió

Assessorar, formar i acompanyar als nous usuaris d’instal·lacions fotovoltaiques i d’altres sistemes amb energies renovables en el seva sobirania energètica, i alhora ser un referent per als usuaris en temes de legalització, estat de les tecnologies, bonificacions i subvencions.

Social i solidària

Participem en programes de formació i capacitació de col·lectius amb dificultats per accedir al món laboral en la realització d’auditories energètiques i assessorament en estalvi i eficiència energètica. Treballem alhora en projectes dins l'àmbit del desenvolupament social, ecològic i econòmic.

Intercooperació

Apostem per la cooperació internacional des del 1997, portant a terme projectes en diferents zones: Palestina, Amèrica Llatina (Equador, Brasil, Argentina i Bolívia) i també al Marroc. Aquests projectes tenen un cost molt elevat i els fons es dediquen a l’assistència tècnica i a la reposició d’equips dels nostres socis.

Organització

Òrgans de govern

Junta directiva

 • Pere Serés Ibarz

  President

 • Màrius Flaquer Molina

  Secretari

 • Josep Maria Carreras Puigdengolas

  Tresorer

 • Núria Pedrals Pugés

  Vocal de Cooperació

 • Salut Ribera Sorolla

  Vocal

 • Jaume Serrasolses Domènech

  Vocal

 • Martí Boleda Torrent

  Vocal

Asamblea

Formada per tots els socis de l’Associació, tan els simpatitzants com els numeraris.

Qui som

Equip humà

Marc Romera Cot

Gerent i Coop. Inter.

Mercè Mulet Alejandro

Tècnica Comptable

Celeste Figueroa Gracia

Atenció al soci

Jorge Portero Castillo

Servei Tècnic

Marc Baena

Marc Baena Jiménez

Servei tècnic

Anna San Clemente

Tèc. transició energètica

Josep Maria Ruiz

Servei Jurídic

Nom

Comercial

Fes-te soci

Necessitem el teu suport per seguir oferint els nostres serveis 30 anys més.