Consum conscient i responsable

L’objectiu principal de l’Associació SEBA des del 1989 és la de promoure un consum conscient i responsable d’energia per tal de vetllar pel canvi de cultura energètica i així revertir els impactes ambientals i socioeconòmics que comporta l’actual model de producció i consum d’energia. 

Per fer-ho entenem la senda per dur a terme un consum responsable en tres passes

1

Reduir el nostre consum

En la societat actual premia la rapidesa i el consum desfermat. Frenem i pensem si tota l'energia que consumim és necessària.
2

Buscar l'eficiència

Fem totes les activitats que necessitem, però utilitzant equips eficients, així com uns bons hàbits de consum que minimitzin el consum energètic.
3

Emancipació

Empoderem-nos generant i consumint la nostra pròpia energia. Al nostre territori l'energia fotovoltaica és una de les millors opcions.

Estudis energètics

Des de l’Associació SEBA oferim assessorament energètic a aquelles llars, negocis o comunitats de veïns que vulguin ser responsables dels seus consums energètics.

Als estudis s’analitzen:

  • Hàbits de consum i com millorar-los.
  • Quin estalvi es pot generar incorporant equips eficients (il·luminació, grans electrodomèstics…).
  • Detecció de consums anòmals i com es poden reduir.
  • Mesures de rehabilitació que poden ser implementades.
  • Mesures de baix cost per un millor aprofitament de l’energia.
  • Quina potència contractada es té i si es pot ajustar.
  • Quins són els aspectes contractuals amb la comercialitzadora que no són desitjables.

El preu d’un estudi energètic per a un habitatge és de 150 € (IVA inclòs). En el cas de negocis o comunitats de veïns dependrà de les dimensions i de les actuacions que es vulguin dur a terme per part de l’usuari.

Si vols saber-ne més

Sol·licita informació

Escriu-nos i diga'ns què necessites, et proporcionarem la informació que et cal: estudi gratuït, assessorament energètic, etc.